r
Nosalty Logó

Chilis barackos tekercs gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis barackos tekercs gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 2602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3915 micro
  • β-crypt
    360 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. Piskótát készítünk gluténmentesen: habosra kikeverjük 4 tojássárgáját a cukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a chiliport.
  2. Ha csomómentes, akkor hozzáadjuk az olajat is.
  3. Szép fényesre, krémesre kikeverjük, majd hozzáadagoljuk, beleforgatjuk felváltva a lisztet, és a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  4. 180 C-os sütőben, kb. 10 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, nedves konyharuhában feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. A tölteléket akkor tesszük bele, ha már kihűlt a tészta.
  6. A sárgabarackot megmossuk, megpucoljuk, leturmixoljuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a barackpépet. Ha savanyú a barack, ízlés szerint tehetünk bele porcukrot. (Ajánlott mennyiség: 5 dkg nádcukor.)
  8. Ezzel töltjük meg a tekercset, és a végén a külsejét is bevonjuk vele.
  9. A tetejét barack szeletekkel, esetleg chilis csoki darabkákkal díszítjük. Opcionálisan kenhetünk egy vékony csík sárgabarackpépet a tekercs szélére (ami majd a közepére kerül, ha feltekerjük), így "szeme" is lesz a süteménynek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2397
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Behűtve ajánlom meleg, nyári napokra. Finom, hűsítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos könnyű, nyári süteményt szerettem volna készíteni, ráadásul gluténmentesen. Elkezdtem kísérletezni, rajzolni, majd sütni... Ez lett a kedvenc barackos sütim. A chiliből csak annyit teszek a tésztába, hogy kellemesen kiemelje a csokis ízt, ami így krémesen teltté válik - és kiválóan harmonizál az üde, barackos habbal.

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek