r
Nosalty Logó

Chilis barackos tekercs gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis barackos tekercs gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 2602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3915 micro
  • β-crypt
    360 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2602 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. Piskótát készítünk gluténmentesen: habosra kikeverjük 4 tojássárgáját a cukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a chiliport.
  2. Ha csomómentes, akkor hozzáadjuk az olajat is.
  3. Szép fényesre, krémesre kikeverjük, majd hozzáadagoljuk, beleforgatjuk felváltva a lisztet, és a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  4. 180 C-os sütőben, kb. 10 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, nedves konyharuhában feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. A tölteléket akkor tesszük bele, ha már kihűlt a tészta.
  6. A sárgabarackot megmossuk, megpucoljuk, leturmixoljuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a barackpépet. Ha savanyú a barack, ízlés szerint tehetünk bele porcukrot. (Ajánlott mennyiség: 5 dkg nádcukor.)
  8. Ezzel töltjük meg a tekercset, és a végén a külsejét is bevonjuk vele.
  9. A tetejét barack szeletekkel, esetleg chilis csoki darabkákkal díszítjük. Opcionálisan kenhetünk egy vékony csík sárgabarackpépet a tekercs szélére (ami majd a közepére kerül, ha feltekerjük), így "szeme" is lesz a süteménynek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2397
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Behűtve ajánlom meleg, nyári napokra. Finom, hűsítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos könnyű, nyári süteményt szerettem volna készíteni, ráadásul gluténmentesen. Elkezdtem kísérletezni, rajzolni, majd sütni... Ez lett a kedvenc barackos sütim. A chiliből csak annyit teszek a tésztába, hogy kellemesen kiemelje a csokis ízt, ami így krémesen teltté válik - és kiválóan harmonizál az üde, barackos habbal.

Hozzávalók

piskóta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...