r
Nosalty Logó

Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

80
Kalória
6.3g
Fehérje
10.7g
Szénhidrátok
2.3g
Zsír
138.2g
Víz
35.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
4.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 37 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

a pácolás első részéhez:

  1. Egy üvegedénybe rakjuk bele a felszeletelt lilahagymát, a kagylót, a garnélát daraboljuk fel hasonló méretűre, és locsoljuk rá a citrusok levét egy szűrőn keresztül. (Annyi lé legyen rajta, hogy teljesen elfedje, így a citrusok mennyisége változó.) Fedjük le jó szorosan fóliával, hogy ne legyen a hűtőben minden hagyma meg rák szagú. Hagyjuk ott éjszakára "főni".
  2. Fogyasztás előtt 2 órával öntsük le a lé felét, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat meg a paprikát, a petrezselymet és a korianderlevelet. Locsoljuk meg az olajjal, végül daráljunk rá borsot. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Kaptam ajándékba garnélát meg fésűkagylót, a felét ehhez a kísérleti recepthez használtam el. El lehet készíteni apróra feldarabolt hallal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!