r
Nosalty Logó

Céklatorta kandírozott céklával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Céklatorta kandírozott céklával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Összesen 5373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    658 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 5373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A kandírozott céklához egy serpenyőben a cukrot feloldjuk a vízben, és a kb. 1 cm-escéklacsíkokat beletesszük, felforraljuk, majd kb. 30 percen keresztül rotyogtatjük közepes lángon.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. Kanalanként a cukros tojássárgájához adjuk a lisztet, majd az olvasztott vajat is hozzáöntjük. A két tojáshabot fakanállal óvatosan összevegyítjük. Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformában forró sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a puhára főtt céklát botmixerrel pépesítjük, és hozzáadjuk a kétféle krémsajtot, a mézes sütemény fűszert, a narancs héját és a cukrot. Kézi mixerrel jól elkeverjük, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. A karamellizált céklacsíkokat csipesz segítségével egyenként kiszedjük egy sütőpapírral borított vágódeszkára.
  5. A kihűlt piskótalapot három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  6. A képen látható módon kandírozott céklával és kókuszreszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2079
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Stahl Judit receptje. A cékla egészen újszerű felhasználási módja. Aki szereti a céklát, az mindenképpen próbálja ki.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...