r
Nosalty Logó

Céklasaláta 4. - almával, répával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Céklasaláta 4. - almával, répával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

367
Kalória
9.4g
Fehérje
31.9g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
293.9g
Víz
193.5g
Koleszterin
6.2g
Rost
22.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    925 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12221 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 2198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, miután kész, hideg vízzel leöntjük, így a héja könnyen lejön. Miután kihűlt, lereszeljük.
  2. Megfőzzük a tojást, és lereszeljük.
  3. Ugyanezt tesszük az almával, a hagymával, a fokhagymával és a répával, azonban ezeket nyersen hagyjuk.
  4. Elkészítjük a mártást: A tejfölhöz maximum fele mennyiségű majonézt teszünk.
  5. Egy kanál olívaolajat teszünk hozzá,
  6. Majd 1 teáskanál mustárt és pár csepp citromlevet
  7. Só és bors mehet hozzá bővebben, azonban a cukorral csínján bánjunk.
  8. Összekeverjök a reszelt alapanyagokat és a mártást.
  9. Lehűtjük, és kis idő múlva tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Minél komplexebb egy étel, annál jobban kedvelem. A cékla nagyon egészséges, és legfőképpen - akárcsak a többi alkotó - magyar! A benne lévő betain nevű növényi festékanyagnak köszönhetően védi szervezetünket a rákkeltő anyagokkal szemben, kiváló immunerősítő hatású. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása különösen ajánlott a várandós anyukák számára. (Mivel a folsav részt vesz az idegrendszer, illetve az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagok termelésében, segítségével megelőzhetők az olyan fejlődési rendellenességek, mint például a nyitott gerinc.) A répa, az alma és a hagyma előnyös élettani hatásairól ugyancsak jókat mondhatunk. Kár lenne ezeket az összetevőket hanyagolni. A répa nem domináns benne, azonban mi tudjuk hogy ott van, és teszi a dolgát. Tulajdonképpen a cékla főzési ideje növeli meg az elkészítési időt, ezt leszámítva nem is kívánhatnék ettől egészségesebb és könnyebben elkészíthető ételt.  Remélem, ízleni fog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!