r
Nosalty Logó

Céklás-keserűcsokoládés-süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Céklás-keserűcsokoládés-süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze.
  3. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. (A sütési idő sütőtől függ. Az én süteményem 40 perc alatt megsült.) Érdemes a süteményt tűpróbával több helyen is ellenőrizni, mert az olvadt csokoládé megtévesztő lehet.
  4. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x8x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 397
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22404
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Ajánló

Egy pohárnyi rizstej, lazán felvert, nem édesített tejszínhab, de a vaníliasodó vagy a vaníliafagyi sem ront az ízén... Akkor a legfinomabb, mikor még olvadós a csokoládé benne. Az eredeti recept szerint olaj kell a süteménybe, de szívből ajánlom helyette az olvasztott vajat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás-keserűcsokoládés-süti
Csutak Enikő 82 recept

Főszerepben a cékla?! Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság... ha Gombóc Artúr megkóstolná, a csomagolt csokoládén, a kerek csokoládén, a lyukas csokoládén, a keserű csokoládén, és a többi lehetséges csokoládén kívül, biztos ezt a süteménybe bújtatott "céklás csokoládét" is a kedvencei közé sorolná... A Blikk Nők Konyha 2014. februári számában találtam ezt a receptet, és természetesen, monogramként átesett egy-két változáson : )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...