Céklás-keserűcsokoládés-süti
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
29g cékla8 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g tojás30 kcal
-
29g nádcukor109 kcal
-
24g napraforgó olaj215 kcal
-
29g finomliszt104 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
14g csokoládé78 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
3g finomliszt10 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g cékla58 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
160 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
17.5g cékla5 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
17.5g nádcukor66 kcal
-
14.9g napraforgó olaj131 kcal
-
17.5g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6.1g cukrozatlan kakaópor14 kcal
-
8.7g csokoládé48 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 238.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2964.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 610 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.6 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 262.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
-
20 dkg cékla
-
1 csipet só
-
3 db tojás
-
20 dkg nádcukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
7 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal.
- Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze.
- Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. (A sütési idő sütőtől függ. Az én süteményem 40 perc alatt megsült.) Érdemes a süteményt tűpróbával több helyen is ellenőrizni, mert az olvadt csokoládé megtévesztő lehet.
- Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x8x7
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 397
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 22463
- Feltöltés dátuma: 2014. március 05.
Ajánló
Egy pohárnyi rizstej, lazán felvert, nem édesített tejszínhab, de a vaníliasodó vagy a vaníliafagyi sem ront az ízén... Akkor a legfinomabb, mikor még olvadós a csokoládé benne. Az eredeti recept szerint olaj kell a süteménybe, de szívből ajánlom helyette az olvasztott vajat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Főszerepben a cékla?! Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság... ha Gombóc Artúr megkóstolná, a csomagolt csokoládén, a kerek csokoládén, a lyukas csokoládén, a keserű csokoládén, és a többi lehetséges csokoládén kívül, biztos ezt a süteménybe bújtatott "céklás csokoládét" is a kedvencei közé sorolná... A Blikk Nők Konyha 2014. februári számában találtam ezt a receptet, és természetesen, monogramként átesett egy-két változáson : )