r
Nosalty Logó

Céklás-kakaós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás-kakaós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 200 fokon 1-1,5 órát sütjük.
  2. A kihűlt céklákat megpucoljuk, robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, porcukor. Hozzáadjuk a céklát, tojásokat kissé felverve, olajat, tejet. Lazán kikeverjük a tésztát.
  5. Muffinformákba töltjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sütjük. Kb. 1,5 tepsi, azaz 18 db lesz belőle.
  6. Ízlés szerint adhatók hozzá ét- vagy fehércsoki darabok. Krémsajtos bevonat illik hozzá. A citrusos krémeket nem ajánlom mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 23175
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kismamaként a hozzátáplálás komoly konyhai feladatok elé állított. A gyerekemmel csomó olyan dolgot is meg "kellett" etetnem, amit én magam még ki sem próbáltam. Ilyen volt a céklapüré. A gyerek imádta, hát feltankoltam vele a fagyasztómat. Aztán a gyerek elunta, nekem meg ott volt a rengeteg előkészített céklapüré. Mivel meglepően erős, édes íze van, adta magát, hogy sütemény készüljön belőle. Könnyen diabetikus változatban is elkészíthető. Felhasználható a tészta tortalapok készítéséhez is, könnyű tejszínes-csokis krém illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...