Céklás-juhtúrós rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
fagyufa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1548
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3848 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 3324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 408.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 612 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1548
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát meghámozzuk, és kockára vágjuk.
- A rizst kimérjük, és nem mossuk meg.
- A céklát lábosban kevés vajon elkezdjük sütni, hozzátesszük a rizst és a fokhagymát, és egy kicsit sütjük, tovább vigyázva, ne égjen meg a fokhagyma.
- Ráöntünk annyi bort, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, mehet rá a maradék bor és víz, vagy leves alaplé, de csak annyi, ami éppen hígabbá teszi.
- Folyamatos kevergetés mellett addig adagoljuk az éppen ellepő folyadék mennyiséget, amíg a rizsünk finoman roppanóssá nem válik, és az ételünk állaga nyákos állagú nem lesz. (Ne feledjük a folyamatos keverést, könnyen leéghet!)
- Folytonos keverés mellett a legvégén mehet bele a juhtúró, és 1 teáskanálnyi a szarvasgombás olajból. (Ha nincs sok időnk elkészíteni, megfőzhetjük előre a céklát, cékla nélkül végigcsinálunk mindent, és a legvégén belekeverjük a meghámozott és felaprított céklát.)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7395
- Feltöltés dátuma: 2012. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
fagyufa
13 recept
Egyszerűen céklafanatikus vagyok. :)