r
Nosalty Logó

Carbonara 6. - medvehagymás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Carbonara 6. - medvehagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4590.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 2182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a bacont az olívaolajon megpirítjuk.
  3. A jól megmosott, lecsöpögtetett medvehagymát 2 evőkanálnyi tejszínnel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a többi tejszínt és a reszelt Parmezánt. Krémesre turmixoljuk.
  4. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük. Nem kell leöblíteni sem, és nagyon lecsöpögtetni sem! Hozzákeverjük a pirított baconhoz, majd hozzákeverjük a krémes mártást. Sóval (vigyázva, mert a szalonna és a sajt is sós), borssal ízesítjük.
  5. 1-2 percre közepes tűzre tesszük, és folytonos keveréssel sajtolvadásig (szép fényes krémes lesz) főzzük még.
  6. Azonnal, melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24039
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Nem értek hozzá, de szerintem valami száraz vagy félszáraz bor biztosan fincsi lehet mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véletlenül egy német főzős oldalon találtam rá a receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...