r
Nosalty Logó

Capello da Gendarme

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Capello da Gendarme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5790 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    471.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    309 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8170.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    4772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    5291 micro
Összesen 6516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1573 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Megsütjük a padlizsánt és a cukkinit. Ehhez a lisztet sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldségkarikákat, lerázzuk róluk a felesleget, és közepes méretű serpenyőben a felforrósított olajban megsütjük őket. (A padlizsán oldalanként kb. 2-3 perc alatt, a cukkini kb. 5 perc alatt sül meg mérsékelt tűzön, egyszerre mindig csak annyit tegyünk az edénybe, ami kényelmesen elfér benne, sütés után papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges olajat, majd ha kicsit kihűltek, vágjuk őket falatnyi darabokra.)
  4. A darált húshoz a hagymát fonnyasszuk meg 2 ek olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Fél perc múlva tehetjük bele a darált húst, újra sózzuk, borsozzuk, és kevergetve, lefedve bő 10 perc alatt megpároljuk.
  5. A pennét sós, lobogva forró, bő vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő alatt. Leszűrjük, majd egy nagy tálban összeforgatjuk a paradicsomszósszal. Miután kihűlt, hozzákeverjük a sült padlizsánt, a sült cukkinit, a megpárolt darált húst, a felcsíkozott mozzarellát, a reszelt juhsajtot, az oregánót és a petrezselymet.
  6. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsire, és kicsit megolajozzuk.
  7. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban: a nagyobból lesz a lepény alja, a kisebből a teteje. A nagyobbikat kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körlapra.
  8. A kinyújtott tésztát átemeljük a tepsire, és úgy pakoljuk rá a töltelék felét, hogy körben üresen hagyunk egy 5 cm-es peremet. A töltelékre rakosgatjuk a felkarikázott tojást, majd óvatosan rápakoljuk a maradék tölteléket is.
  9. A tészta üresen hagyott peremét megkenjük tojásfehérjével. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát 30 cm átmérőjű körlapra, óvatosan átemeljük a töltelékre, betakarjuk vele, majd az alsó, tojásfehérjés tészta peremét visszahajtogatjuk, hogy odatapadjon a felső tésztára.
  10. A lepény külsejét lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, aztán a tetején vágunk a tésztába egy 2 cm hosszú, kereszt alakú hasítékot, és egy fakanál nyelével kitágítjuk 4 cm átmérőjűre.
  11. Betesszük a forró sütőbe, 30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6233
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Ajánló

Megjegyzés: A recept a Mediterrán kalandok c. Stahl magazinból származik. A tölteléknél megadott mennyiség nagyon sok lett, így itt már a szerintem megfelelő adagokat adtam meg. A tésztánál szükség lehet még pici vízre és olajra, hogy összeálljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós egytálétel, benne a mediterrán konyha minden ínycsiklandó finomságával. Mivel több apró fázisból áll az elkészítése, ráérősebb napokra tartogassuk ezt a receptet. De ne ijedjünk meg tőle, megéri a befektetett energiát, nemcsak nagyon finom, külleme is nagyon mutatós (nevét a délolasz csendőrsapkák formájáról kapta).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...