Capello da Gendarme
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
17g víz0 kcal
A töltelékhez
-
20g főtt tojás31 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
33g padlizsán8 kcal
-
55g olívaolaj486 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g darált sertéshús46 kcal
-
25g penne93 kcal
-
42g paradicsomszósz10 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
8g juhsajt32 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
100g víz0 kcal
A töltelékhez
-
120g főtt tojás186 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
330g olívaolaj2917 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
150g penne557 kcal
-
250g paradicsomszósz60 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
6516
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
4.5g víz0 kcal
A töltelékhez
-
5.4g főtt tojás8 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
9.1g cukkini1 kcal
-
9.1g padlizsán2 kcal
-
14.9g olívaolaj132 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.8g darált sertéshús12 kcal
-
6.8g penne25 kcal
-
11.3g paradicsomszósz3 kcal
-
4.5g mozzarella14 kcal
-
2.3g juhsajt9 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
1.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.7g víz0 kcal
Összesen
294
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5790 micro
-
Lut-zea 882 micro
Összesen
1086
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 471.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 309 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8170.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 4772 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1091.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 380 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 672 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1324 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 5291 micro
Összesen
6516
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1573 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
1 késhegynyi bors
-
0.8 dl olívaolaj
-
1 dl víz
A töltelékhez
-
2 db főtt tojás
-
5 dkg finomliszt
-
20 dkg cukkini
-
20 dkg padlizsán
-
330 ml olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
15 dkg darált sertéshús
-
15 dkg penne
-
25 dkg paradicsomszósz
-
2 ek víz
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
- Megsütjük a padlizsánt és a cukkinit. Ehhez a lisztet sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldségkarikákat, lerázzuk róluk a felesleget, és közepes méretű serpenyőben a felforrósított olajban megsütjük őket. (A padlizsán oldalanként kb. 2-3 perc alatt, a cukkini kb. 5 perc alatt sül meg mérsékelt tűzön, egyszerre mindig csak annyit tegyünk az edénybe, ami kényelmesen elfér benne, sütés után papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges olajat, majd ha kicsit kihűltek, vágjuk őket falatnyi darabokra.)
- A darált húshoz a hagymát fonnyasszuk meg 2 ek olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Fél perc múlva tehetjük bele a darált húst, újra sózzuk, borsozzuk, és kevergetve, lefedve bő 10 perc alatt megpároljuk.
- A pennét sós, lobogva forró, bő vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett idő alatt. Leszűrjük, majd egy nagy tálban összeforgatjuk a paradicsomszósszal. Miután kihűlt, hozzákeverjük a sült padlizsánt, a sült cukkinit, a megpárolt darált húst, a felcsíkozott mozzarellát, a reszelt juhsajtot, az oregánót és a petrezselymet.
- Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsire, és kicsit megolajozzuk.
- A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban: a nagyobból lesz a lepény alja, a kisebből a teteje. A nagyobbikat kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körlapra.
- A kinyújtott tésztát átemeljük a tepsire, és úgy pakoljuk rá a töltelék felét, hogy körben üresen hagyunk egy 5 cm-es peremet. A töltelékre rakosgatjuk a felkarikázott tojást, majd óvatosan rápakoljuk a maradék tölteléket is.
- A tészta üresen hagyott peremét megkenjük tojásfehérjével. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát 30 cm átmérőjű körlapra, óvatosan átemeljük a töltelékre, betakarjuk vele, majd az alsó, tojásfehérjés tészta peremét visszahajtogatjuk, hogy odatapadjon a felső tésztára.
- A lepény külsejét lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, aztán a tetején vágunk a tésztába egy 2 cm hosszú, kereszt alakú hasítékot, és egy fakanál nyelével kitágítjuk 4 cm átmérőjűre.
- Betesszük a forró sütőbe, 30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6235
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Ajánló
Megjegyzés: A recept a Mediterrán kalandok c. Stahl magazinból származik. A tölteléknél megadott mennyiség nagyon sok lett, így itt már a szerintem megfelelő adagokat adtam meg. A tésztánál szükség lehet még pici vízre és olajra, hogy összeálljon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Kiadós egytálétel, benne a mediterrán konyha minden ínycsiklandó finomságával. Mivel több apró fázisból áll az elkészítése, ráérősebb napokra tartogassuk ezt a receptet. De ne ijedjünk meg tőle, megéri a befektetett energiát, nemcsak nagyon finom, külleme is nagyon mutatós (nevét a délolasz csendőrsapkák formájáról kapta).