Camembert batyu körtével és baconnel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
92g leveles tészta340 kcal
-
87g körte44 kcal
-
17g camembert sajt50 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
17g száraz vörösbor14 kcal
-
45g bacon178 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
7g főzőtejszín9 kcal
Összesen
699
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
260g körte133 kcal
-
50g camembert sajt150 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
Összesen
2096
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
33g leveles tészta122 kcal
-
31.2g körte16 kcal
-
18 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
5 kcal
-
16.3g bacon64 kcal
-
1.2g mandula7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
2.4g főzőtejszín3 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 119.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
699
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 144.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3022.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 2021 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 357.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
2096
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db körte
-
5 dkg camembert sajt
-
1 teáskanál barna cukor
-
0.5 dl száraz vörösbor
-
8 szelet bacon
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 csipet só
-
0.5 ek vaj
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- A körtét (zaftos, kemény húsú) meghámozzuk, félbevágjuk, kivágjuk a magházát, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A vajat egy közepes serpenyőben felmelegítjük, a cukrot beleszórjuk, és karamellizáljuk. A vörösborral összekeverjük, majd beletesszük a körteszeleteket, és egy kicsit magasabb hőmérsékleten pár percig pároljuk, pici sót adunk hozzá és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
- A leveles tésztalapot kigöngyöljük, és hosszában magunk elé terítjük. Pici olvasztott vajjal bekenjük, majd megszórjuk a finomra őrölt mandulával (készen kapható).
- Most hosszában ketté, széltében pedig négy részre vágjuk.
- Mindegyik négyzetre egy-egy szelet bacont halmozunk, erre egy körteszeletet helyezünk, és mellé teszünk egy kis camembert sarkot vagy szeletet úgy, hogy a körte és a sajt egy szintben legyenek. Ízlés szerint borsozzuk. Először felsodorjuk, majd batyut formázunk belőle.
- A tojássárgáját 2 tktejszínnel kikeverjük, és ecsettel bekenjük vele a batyuk tetejét. Megszórjuk egy kis őrölt mandulával, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
- Áfonyalekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x4
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1790
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.
Ajánló
Sütőtől függően 25 perc eltelte után ellenőrizzük, és ha szükséges, akkor süssük tovább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Marti48
317 recept
Ez ismét egy hűtőszekrény-leltározás után született "kompozíció". A camembert-gyümölcs kombinációt több, régebbi receptből ismertem, most ez lett belőle. Egy leves után, még melegen a legjobb. Édes-sós utóétel (lehet reggeli vagy előétel is), és finom!