r
Nosalty Logó

Camembert batyu körtével és baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Camembert batyu körtével és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3022.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 2096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtét (zaftos, kemény húsú) meghámozzuk, félbevágjuk, kivágjuk a magházát, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat egy közepes serpenyőben felmelegítjük, a cukrot beleszórjuk, és karamellizáljuk. A vörösborral összekeverjük, majd beletesszük a körteszeleteket, és egy kicsit magasabb hőmérsékleten pár percig pároljuk, pici sót adunk hozzá és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
  3. A leveles tésztalapot kigöngyöljük, és hosszában magunk elé terítjük. Pici olvasztott vajjal bekenjük, majd megszórjuk a finomra őrölt mandulával (készen kapható).
  4. Most hosszában ketté, széltében pedig négy részre vágjuk.
  5. Mindegyik négyzetre egy-egy szelet bacont halmozunk, erre egy körteszeletet helyezünk, és mellé teszünk egy kis camembert sarkot vagy szeletet úgy, hogy a körte és a sajt egy szintben legyenek. Ízlés szerint borsozzuk. Először felsodorjuk, majd batyut formázunk belőle.
  6. A tojássárgáját 2 tktejszínnel kikeverjük, és ecsettel bekenjük vele a batyuk tetejét. Megszórjuk egy kis őrölt mandulával, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  7. Áfonyalekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1778
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.

Ajánló

Sütőtől függően 25 perc eltelte után ellenőrizzük, és ha szükséges, akkor süssük tovább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Camembert batyu körtével és baconnel
Marti48 317 recept

Ez ismét egy hűtőszekrény-leltározás után született "kompozíció". A camembert-gyümölcs kombinációt több, régebbi receptből ismertem, most ez lett belőle. Egy leves után, még melegen a legjobb. Édes-sós utóétel (lehet reggeli vagy előétel is), és finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...