Calabriai paprikás krumpli
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 274 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1619 micro
-
β-crypt 465 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 131.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6612.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 5198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1644.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 933 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1142 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 9712 micro
-
β-crypt 2790 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
3 db tv-paprika
-
30 dkg kolbász
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk.
- Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 20 percig sütjük.
- A paprikát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, 20 perc után a krumplihoz tesszük, és alaposan összeforgatjuk.
- A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és az utolsó 10 percben a többiekhez adjuk, alaposan összekeverjük
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13003
- Feltöltés dátuma: 2010. május 30.
Ajánló
Nyáron, ha grillezünk, grilltálcán vagy alufólián is elkészíthetjük - akkor a sülő kolbászkák illata külön hangulatot csinál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Azt már régóta tudom, hogy - kevés kivételt leszámítva - ha az európai országok mindennapi konyhájáról van szó, akkor nincs új a a nap alatt. A legtipikusabbnak tálalt gasztrocsodákhoz is lehet párhuzamot találni a mi magyar konyhánkkal, és eddig bármit főztem, legyen szó aranygaluskáról, paprikás csirkéről, vagy grízpudingról, mindent lelkesen eltüntettek, de közölték, hogy náluk is van hasonló, csak azt úgy csinálják, hogy.... De pont ezeket a "hogyokat" szeretem, azokat az apróságokat, amiktől a főtt krumpli és liszt keveréke gnocciként vagy nudliként kerül terítékre. Ez a calabriai specialitás, amit arrafelé Pipp 'e Patane-nak, szó szerinti fordításban paprikás krumplinak - hívnak, akármelyik magyar étlapon megállná a helyét, mégis, hogy nem a fűszerpaprika-bors-disznózsír, hanem olívaolaj-oregánó-rozmaring trió szolgál fűszerként, másmilyen lesz a végeredmény. Természetesen nem kardoskodom egyik mellett sem, mindenhogyan finom, csak ez egy alternatíva. És ha kicsit utánagondolunk, a szurokfű és a rozmaring tulajdonképpen nagyon is részesei a régi magyar konyhának!:)