r
Nosalty Logó

Búzadarás-meggyes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Búzadarás-meggyes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    284.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább verjük.
  3. A végén hozzáadjuk a lisztet (szűrőn átszitálva), amit fakanállal óvatosan elkeverünk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25x30-as tepsibe öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.

Meggyes krémhez

  1. Felfőzzük a meggylevet a cukorral és a búzadarával. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  2. Még melegen rákenjük a már kihűlt és kettévágott piskótalapokra. Gyorsan kell kenni, mert nagyon hamar kihűl a búzadarás krém, és hidegen nehéz kenni.

Vaníliás krémhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kész, hideg vízbe állítjuk, lehűtjük.
  2. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal robotgéppel jól összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk.
  3. Rákenjük a vaníliás krémet a meggyesre, rátesszük a másik piskótalapot (amin már van egy réteg meggyes krém), erre kenjük a maradék vaníliás krémet.
  4. A tetejét színes tortadarával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6594
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám legújabb mesterműve! :D

Hozzávalók

Piskótához

Meggyes krémhez

Vaníliás krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...