Búzadarás-almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
50g margarin359 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
Összesen
1261
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1171.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.6 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 393.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
1261
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 271.1 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5856.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1410 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 2545 mg
-
Nátrium 1387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 913.1 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1967.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2737 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 883 mg
-
Retinol - A vitamin: 2549 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2061 micro
-
β-crypt 222 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1819 micro
Összesen
6310
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport (annyi liszt szügséges, hogy könyen gyúrható tésztát kapjunk).
- Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük.
- A tésztát két részre osztjuk, az egyiket vékonyra elnyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, elosztjuk rajta az almát (amit jól nyomkodjunk ki), és szórjuk meg cukorral, majd tegyük rá a megmaradt kinyújtott tésztát, villával szurkáljuk meg a tetejét, és süssük meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5317
- Feltöltés dátuma: 2011. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Angie-30
355 recept
Az almás pite nagy kedvenc. Én nagy tepsiben szoktam sütni, így vékony a tészta, de természetesen lehet kisebb méretű tepsiben sütni, úgy vastagabb pitét kapunk.