r
Nosalty Logó

Burrito

5,0

1 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Burrito
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burritohoz

A fűszerkeverékhez

A paradicsomos salsához

545
Kalória
37g
Fehérje
43.4g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
533.9g
Víz
120.6g
Koleszterin
8.5g
Rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burritohoz

A fűszerkeverékhez

A paradicsomos salsához

Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burritohoz

A fűszerkeverékhez

A paradicsomos salsához

Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burritohoz

A fűszerkeverékhez

A paradicsomos salsához

Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9350 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    3943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1067.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2831 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    18699 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1407 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

A burritohoz

  1. A csirkemelletegy kevésolajon megpirítjuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük ízlés szerint.
  2. Pici vizet (kb 1/2 decit) aláöntünk, a majonézt jól elkeverjük, összeforraljuk az egészet, 1-2 percigrotyogtatjuk és utánafűszerezzük, ha szükséges.
  3. A sütőt előmelegítjük,mindeközben összerakjuk a burritokat.
  4. Tortillalapokat lefektetjük a vágószekára, közepükre téglalap alakban ráhalmozzuk a húst.
  5. A tortilla lapoknak (egyesével) két szembenlévő oldalát behajtjuk, majd a másik kettőt is, a csomagokat megfordítjuk, hogy a hajtás alul legyen.
  6. Tepsire helyezzük őket, tetejüket 2-2 ek tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pirosodásig sütjük (felső sütéssel).
  7. Salsával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

MEO-som kedvence, amíg van burrito, addig eszi napokon keresztül -még nem sikerült túl sokat készítenem belőle-, az ő nővérétől tanultam ezt a receptet, kicsit módositottam rajta, az én ízlésemre faragtam. A majonéztől tartottam, hogy mit kereshet egy mexikói ételben, de kételyemet legyőzve kipróbáltam és nem csalódtam. Liszttel nem próbáltam még elkészíteni, azok miatt írtam, akik esetleg nem szeretnének majonézt használni.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!