r
Nosalty Logó

Burgundiai rokfortos körte

Zsuzsamama56
Burgundiai rokfortos körte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

702
Kalória
16.2g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
41.5g
Zsír
303.6g
Víz
37.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    607.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és szárukat meghagyva félbevágjuk őket. Közepükből karalábévájóval kivágjuk a magházukat és egy keveset a húsából is, hogy a töltelék beleférjen.
  2. A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szegfűborssal, beletesszük a felezett körtéket, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük kb. 15 percig. A borban hagyjuk kihűlni és 1 napot állni, hogy átvegye a bíbor színét a bornak.
  3. Másnap: a pisztáciát tisztítva vegyük. Serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön kissé megpirítjuk, és azonnal kihűlni tesszük félre. Natúr mogyorót pirítottat vegyünk, így egyszerűbb. Mindkettőnek a felét darabosra, a felét finomra vágjuk.
  4. A körtéket itatós papírra szedjük és felitatjuk róluk a nedvességet. A sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a vajkrémet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük és krémesre keverjük. Tegyük hűtőbe egy rövid időre.
  5. Belekeverjük a krémbe a vágott mogyorót és pisztáciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd rózsákat nyomunk a körték üregébe. Tetejüket megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és pisztáciával, tálra rendezzük. Fogyasztás előtt a citromfűlevélkéket leöblítjük, és körbedíszítjük velük a tál szegélyét. Behűtjük 1 órával fogyasztás előtt. Előételként, borkorcsolyaként kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ezt a finom francia előételt bátran ajánlom mindenkinek. A recept Lajos Maritól való, aki kedvenc szakácsom.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...