r
Nosalty Logó

Burgundi oldalas Marcsiseftől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Burgundi oldalas Marcsiseftől
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

769
Kalória
30.3g
Fehérje
28.9g
Szénhidrátok
49.8g
Zsír
380g
Víz
147.1g
Koleszterin
7.4g
Rost
8.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    668 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6194 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 3079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. Húst megmossuk, a csontok mentén feldaraboljuk és egy mélyebb tálba tesszük. 1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a borssal, koriandermaggal, borókabogyóval, babérlevéllel és a borral együtt a húshoz adjuk. A tálat lezárjuk, 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, többször megforgatjuk.
  2. Felhasználás előtt a húst leszűrjük (a páclét megtartjuk).
  3. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, félretesszük.
  4. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk,1 fej hagymát finomra vágunk és a hús zsírjában megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kakukkfüvet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót. Erre a zöldségágyra helyezzük a húsdarabokat, páclével felöntjük, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.Elfőtt levét maradék páclével pótoljuk. Ha a hús puha, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A Burgundi oldalas bab nélkül is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!