Burgundi oldalas Marcsiseftől
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
1 kg sertésoldalas
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 szem bors
-
5 db borókabogyó
-
1 db babérlevél
-
5 dl száraz vörösbor
Az elkészítéshez
-
20 dkg sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
2 ek sertészsír
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 kk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
769
Kalória
30.3g
Fehérje
28.9g
Szénhidrátok
49.8g
Zsír
380g
Víz
147.1g
Koleszterin
7.4g
Rost
8.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pácoláshoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g száraz vörösbor103 kcal
Az elkészítéshez
-
50g sárgarépa18 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pácoláshoz
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g koriandermag60 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
Az elkészítéshez
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
13 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
3079
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pácoláshoz
-
41.2g sertésoldalas80 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g koriandermag2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20.6g száraz vörösbor17 kcal
Az elkészítéshez
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
8.2g fehérrépa5 kcal
-
4.1g zeller1 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 380 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1548 micro
-
β-karotin 3727 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
769
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 199 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3329.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 1520 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1500 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 668 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6194 micro
-
β-karotin 14910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
3079
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 190 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
A pácoláshoz
- Húst megmossuk, a csontok mentén feldaraboljuk és egy mélyebb tálba tesszük. 1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a borssal, koriandermaggal, borókabogyóval, babérlevéllel és a borral együtt a húshoz adjuk. A tálat lezárjuk, 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, többször megforgatjuk.
- Felhasználás előtt a húst leszűrjük (a páclét megtartjuk).
- Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, félretesszük.
- A megtisztított zöldségeket felaprítjuk,1 fej hagymát finomra vágunk és a hús zsírjában megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, kakukkfüvet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót. Erre a zöldségágyra helyezzük a húsdarabokat, páclével felöntjük, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.Elfőtt levét maradék páclével pótoljuk. Ha a hús puha, tálalhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 90 perc
A Burgundi oldalas bab nélkül is nagyon finom.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!