Burgundi marha
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
200g marhalábszár256 kcal
-
24g bacon94 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
45g gyöngyhagyma16 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
26g zeller9 kcal
-
80g csiperkegomba17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
8 kcal
-
140g száraz vörösbor115 kcal
-
60g marha alaplé0 kcal
A körethez
-
200g kifliburgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
813
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
120g bacon472 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
225g gyöngyhagyma82 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
39 kcal
-
700g száraz vörösbor574 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
A körethez
-
1000g kifliburgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
4073
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
21.6g marhalábszár28 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g gyöngyhagyma2 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
2.8g zeller1 kcal
-
8.6g csiperkegomba2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
1 kcal
-
15.1g száraz vörösbor12 kcal
-
6.5g marha alaplé0 kcal
A körethez
-
21.6g kifliburgonya12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1435.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 632.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1983 micro
-
β-karotin 5785 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2762 micro
-
Lut-zea 1165 micro
Összesen
813
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 279.4 g
Zsír
-
Összesen 152.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7176.9 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 546 mg
-
Foszfor 3494 mg
-
Nátrium 2006 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 3162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3170 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1600 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 9916 micro
-
β-karotin 28924 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13810 micro
-
Lut-zea 5824 micro
Összesen
4073
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 298 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
15 db gyöngyhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db babérlevél
-
3 ek olívaolaj
-
3 ek sűrített paradicsom
-
3 dl marha alaplé
A körethez
-
1 kg kifliburgonya
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A húshoz
- A húst minden hártyától, íntól megtisztítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, míg a külseje meg nem barnul (3-4 perc). Egyszerre csak kisebb mennyiséget pirítsunk, hogy ne párolódjon, hanem süljön. Ha megpirult, rászórjuk a lisztet, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük a marhahúslevessel.
- Áttesszük a húst és a levet egy kellően nagy öntöttvas lábasba.
- A serpenyőbe újra 1 kanál olajat töltünk, és rátesszük a vöröshagymát, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott bacont, és együtt pirítjuk őket.
- Ha kész, ezt is a húsos edénybe tesszük. Adunk hozzá babérlevelet, zöldborsót, kakukkfüvet, a zellert, répát, petrezselymet, gyöngyhagymát, paradicsompürét és az üveg vörösborral felöntjük, hogy ellepje a húst.
- 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Amikor el kezd forrni, a hőmérsékletet lecsökkentjük 150 fokra, így gyöngyözve sütjük legalább 2-2,5 órát, miközben olykor ellenőrizzük, nem párolgott-e el a leve. Ha szükséges húslevessel vagy vörösborral pótoljuk. Mikor már a hús megpuhult, a negyedekre vágott gombát is hozzáadjuk, és további fél órát forraljuk alacsony hőfokon.
- Köretként petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 44874
- Feltöltés dátuma: 2012. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A boeuf bourguignon receptjét Ainsley Harriott brit bbc tv-szakácstól láttam két napja és alig vártam, hogy jöjjön a hétvége, amikor ráérek elkészíteni. Nem az az étel, amelyiket csak össze lehet dobni, de a végeredmény minden fáradtságért kárpótol. Fenséges illat lengte be a konyhát már a főzés alatt is. Családomat mintha zsinóron húzták volna ki az ebédhez.