Burgonyasaláta GastroHobbi módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
767
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1537
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
83
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 565.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2850 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1758 micro
Összesen
767
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2594.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5700 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3516 micro
Összesen
1537
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
1 kg újkrumpli
-
4 db tojás
-
10 dkg feketeerdő sonka
-
1 csokor snidling
-
3 közepes db újhagyma
-
5 ek majonéz
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül, enyhén sós vízben feltesszük főni, felforrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.
- Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levét a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.
- Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
- Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.
- A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.
- A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.
- Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2692
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy finom krumplisaláta, legyen az ebéd, vacsora, vagy csak egy gyors uzsonna, hétköznap vagy alkalom, biztosan minden helyzetben megállja a helyet. Látva a teraszon a snidlingem gyors fejlődést, valamint a piacon vett újburgonyát, megszállt az ihlet, és sutba dobva a jól bevált, hagyományos receptemet újragondoltam ezt a burgonyasaláta témát. Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, a kis pirított sonka darabkákkal, főételnek is nagyszerű. Jó szívvel ajánlom az elkészítést Mindenkinek, garantáltan nem marad el a siker.