r
Nosalty Logó

Burgonyasaláta GastroHobbi módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyasaláta GastroHobbi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2850 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2594.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5700 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3516 micro
Összesen 1537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és hámozás nélkül, enyhén sós vízben feltesszük főni, felforrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tojásokat szintén odatesszük a tűzhelyre, és keményre főzzük.
  2. Amíg a fő alapanyagok főnek, elkészítjük az öntetet. A majonézt, a citrom levét a sóval és a frissen őrölt borssal egy befőttes üvegben addig rázzuk, míg szép egynemű öntetet kapunk.
  3. Egy serpenyőben némi olívaolajon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott sonkát, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
  4. Ha a burgonya megfőtt, nagyobb darabokra vágjuk, és a sonka után visszamaradt zsiradékban szépen aranybarnára pirítjuk.
  5. A tojást megpucoljuk, az újhagymát karikára vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és jöhet a tálalás.
  6. A burgonyát a tojással, valamint az aprított snidling- és újhagyma felével összekeverjük az öntettel. Az így kapott burgonyás/tojásos salátát tányérokra porciózzuk, a pirított sonkadarabokkal és a maradék snidlinggel, újhagymával díszítjük.
  7. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2681
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom krumplisaláta, legyen az ebéd, vacsora, vagy csak egy gyors uzsonna, hétköznap vagy alkalom, biztosan minden helyzetben megállja a helyet. Látva a teraszon a snidlingem gyors fejlődést, valamint a piacon vett újburgonyát, megszállt az ihlet, és sutba dobva a jól bevált, hagyományos receptemet újragondoltam ezt a burgonyasaláta témát. Nekünk nagyon ízlett a végeredmény, a kis pirított sonka darabkákkal, főételnek is nagyszerű. Jó szívvel ajánlom az elkészítést Mindenkinek, garantáltan nem marad el a siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...