r
Nosalty Logó

Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

757
Kalória
36.6g
Fehérje
62.3g
Szénhidrátok
40.1g
Zsír
339.8g
Víz
221.6g
Koleszterin
5g
Rost
7.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A burgonyákat alapos mosás után sós vízben puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Az összetört burgonyát, ruganyos tésztává dolgozzuk össze a vajjal, a tojással és a liszttel.

töltelék

  1. Kis rózsákra szétszedett karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és jól átsütjük.
  2. Egy nagyobb tálkában elkeverjük a tojást a tejföllel és a főzőtejszínnel. Picit sózzuk és borsozzuk. A hagymás darált hússal összekeverjük a főtt karfiolt és a tojásos tejszínes öntetet.
  3. A krumplis tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy enyhén olajozott tepsit (28x19 cm). Ebbe simítjuk a tölteléket.

tetejére

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a hús tetejét, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Laktató étel, ami változatossá teszi a heti ebédeket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!