r
Nosalty Logó

Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A burgonyákat alapos mosás után sós vízben puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Az összetört burgonyát, ruganyos tésztává dolgozzuk össze a vajjal, a tojással és a liszttel.

töltelék

  1. Kis rózsákra szétszedett karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és jól átsütjük.
  2. Egy nagyobb tálkában elkeverjük a tojást a tejföllel és a főzőtejszínnel. Picit sózzuk és borsozzuk. A hagymás darált hússal összekeverjük a főtt karfiolt és a tojásos tejszínes öntetet.
  3. A krumplis tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy enyhén olajozott tepsit (28x19 cm). Ebbe simítjuk a tölteléket.

tetejére

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a hús tetejét, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1523
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
Lizinka_ 604 recept

Laktató étel, ami változatossá teszi a heti ebédeket.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...