Burgonyás tésztában sült zöldséges húspástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
100g burgonya58 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
63g karfiol6 kcal
-
35 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
tetejére
-
75g paradicsom14 kcal
-
13g sajt44 kcal
Összesen
757
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
400g burgonya231 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
250g karfiol25 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
tetejére
-
300g paradicsom54 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3026
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
tésztához
-
18.1g burgonya10 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
18.1g darált sertéshús33 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
11.3g karfiol1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
9.1g főzőtejszín12 kcal
tetejére
-
13.6g paradicsom2 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
Összesen
135
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1088.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 339.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
757
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 146.5 g
Zsír
-
Összesen 160.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 886 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4353.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2033 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1359.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1507 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
3026
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 350 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
töltelék
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
25 dkg karfiol
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
-
3 ek tejföl
-
2 dl főzőtejszín
tetejére
-
3 közepes db paradicsom
-
5 dkg sajt
Elkészítés
tésztához
- A burgonyákat alapos mosás után sós vízben puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk.
- Az összetört burgonyát, ruganyos tésztává dolgozzuk össze a vajjal, a tojással és a liszttel.
töltelék
- Kis rózsákra szétszedett karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és jól átsütjük.
- Egy nagyobb tálkában elkeverjük a tojást a tejföllel és a főzőtejszínnel. Picit sózzuk és borsozzuk. A hagymás darált hússal összekeverjük a főtt karfiolt és a tojásos tejszínes öntetet.
- A krumplis tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy enyhén olajozott tepsit (28x19 cm). Ebbe simítjuk a tölteléket.
tetejére
- A paradicsomokat félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a hús tetejét, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1523
- Feltöltés dátuma: 2017. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Laktató étel, ami változatossá teszi a heti ebédeket.