r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa Lvira konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás pogácsa Lvira konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9004 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    6580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában feltesszük főni sós vízben, miután megpuhultak, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk. Krumplinyomóval összetörjük, sózzuk (1,5 ek).
  2. Langyos tejben az élesztőt elmorzsoljuk, cukorral megszórjuk, lefedjük, és kb. 10 perc alatt felfut.
  3. Ezt követően beleöntjük az áttört burgonyához, jöhet a tejföl, tojássárgák és utoljára a margarin (én késsel szoktam szeleteket vágni). Jól összedolgozzuk a tésztát, mikor elvált az edénytől, kevés liszttel meghintjük, letakarjuk konyharuhával, és hagyjuk 1 óráig kelni. Még jobb, ha 5 órán át hagyjuk pihenni.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán vagy asztalon 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, igény szerinti formára szaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a pogácsákat, tojássárgával megkenjük, majd köménymaggal megszórjuk. (Nekem régi palackos sütőm van, így legmagasabb hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sül.) Konyharuhával letakarva tároljuk, hogy ne száradjon hamar ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4773
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Aki szereti sajtosan, szórhat rá reszelt sajtot is. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját recept alapján készült, friss, puha és több nap után sem szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...