r
Nosalty Logó

Burgonyás omlett gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
reka8463
Burgonyás omlett gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, és fellangyosítjuk (ne legyen forró), majd rátesszük a lereszelt burgonyát.
  3. Kis lángon, fedő alatt néha megkavargatva, megpároljuk.
  4. A tojásokat feltörjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd a burgonyára öntjük.
  5. Fedő alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Tányérra borítjuk.
  6. A férfiaknak a burgonyával együtt megpirítjuk a többi hozzávalót, majd ugyanúgy megsütjük.
  7. Ízlés szerint ízesíthetjük ketchuppal,,majonézzel esetleg reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21148
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Ajánló

A frissen sült kenyér nagyon finom mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Egszerű uzsi vagy gyorsan elkészülő vacsora szokott ez nálunk lenni. A férjem mindig panaszkodik, hogy csak olyankor jut eszembe ilyet csinálni, mikor ő épp dolgozni van, és neki mindig csak a maradék jut. Hát most megleptem egy férfias változattal: szalonna+paprika+picike hagyma. Mondanom sem kell, hogy nagyon örült neki, Én és a kisfiam maradunk a natúr változatnál: a burgonyás tojásnál. Az omlett felét neki ketcuppal, míg a másik felét nekem majonézzel szoktuk megkenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...