r
Nosalty Logó

Burgonyás császárzsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Burgonyás császárzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 2386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4611.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    2935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy tálba öntjük a liszteket, a felfutott élesztőt, a sót, a krumplit, a tejfölt, az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, amit 8 részre vágunk.
  4. Kicsit átgyúrjuk, majd kb. 20-25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
  5. A rudakra csomót kötünk, majd a felül kijövő véget alul bedugjuk, majd az alul kijövőt pedig felül a közepébe dugjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
  7. Egy egész tojást kicsit felverünk 2 evőkanál vízzel, megkenjük vele a zsemléket. Megszórjuk a lenmaggal.
  8. Hideg sütőbe toljuk, 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  9. A sütőből kivéve meglocsoljuk tejjel, letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5356
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás császárzsemle
Andi80_ 380 recept

Ez az első zsemle próbálkozásom. Már előző nap tudtam, hogy a császárzsemlét szeretném kipróbálni. Azt is elhatároztam, hogy nem a hagyományos módon - vajjal megkenve, felvágottal - fogjuk fogyasztani, hanem rántott csirkemellel és friss zöldségekkel, fokhagymás szósszal megspékelve. Isteni finom lett, és annyira laktató, hogy egy felnőtt csak egyet bírt megenni. 8 db zsemle lesz ebből az adagból.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...