r
Nosalty Logó

Burgonyás császárzsemle

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Burgonyás császárzsemle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

298
Kalória
8.8g
Fehérje
52.3g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
27.8g
Víz
25.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 2386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4611.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    2935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2386 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy tálba öntjük a liszteket, a felfutott élesztőt, a sót, a krumplit, a tejfölt, az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, amit 8 részre vágunk.
  4. Kicsit átgyúrjuk, majd kb. 20-25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
  5. A rudakra csomót kötünk, majd a felül kijövő véget alul bedugjuk, majd az alul kijövőt pedig felül a közepébe dugjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
  7. Egy egész tojást kicsit felverünk 2 evőkanál vízzel, megkenjük vele a zsemléket. Megszórjuk a lenmaggal.
  8. Hideg sütőbe toljuk, 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  9. A sütőből kivéve meglocsoljuk tejjel, letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28

Ez az első zsemle próbálkozásom. Már előző nap tudtam, hogy a császárzsemlét szeretném kipróbálni. Azt is elhatároztam, hogy nem a hagyományos módon - vajjal megkenve, felvágottal - fogjuk fogyasztani, hanem rántott csirkemellel és friss zöldségekkel, fokhagymás szósszal megspékelve. Isteni finom lett, és annyira laktató, hogy egy felnőtt csak egyet bírt megenni. 8 db zsemle lesz ebből az adagból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!