r
Nosalty Logó

Burgonyapelyhes kockapogácsa -Krumplis pogácsa 6.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Burgonyapelyhes kockapogácsa -Krumplis pogácsa 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5727.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    3350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1950 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 3489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és az élesztővel.
  2. A tojássárgát hozzáadjuk, sózzuk, és gyúrni kezdjük.
  3. Közben apránként belegyúrjuk a tejfölt és a burgonyapelyhet.
  4. Lisztezett deszkára rakjuk, és fél órát letakarva pihentetjük.
  5. Elnyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságúra és hajtogatjuk. Először a baloldalát behajtjuk, tovább érjen, mint a fele, majd rá a jobb oldalt, majd a fenti és a lenti részt is ráhajtjuk. A sorrend mindig azonos legyen. Pihentetés következik kb. 15-20 perc. A nyújtás-hajtogatás-pihentetést még megismételjük 2x. Tehát így összesen háromszor lett hajtogatva.
  6. A 3.hajtogatás után nyújtjuk újra kb.1,5 cm vastagra és derelyevágóval kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  7. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe rakjuk, és világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 32447
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyapelyhes kockapogácsa -Krumplis pogácsa 6.
Juditka 9 recept

Az élesztőt nem kell előre felfuttatni a szokott módon. Én a kenyérsütőm dagasztási programját szoktam segítségül hívni, ott tudom keleszteni is megfelelő hőmérsékleten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...