Burgonya sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lilalicsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
596
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1190
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
596
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 88.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 296 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1190
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.
- Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonyaszeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonyakarikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a baconszelet tart.
- Miután befejeztük az összeállítást, aprítsuk össze a fűszernövényeket. Öntsünk 2-3 evőkanál olívaolajat a burgonyatornyok közé, szórjuk meg sóval, fűszerezzük borssal, és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.
- Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére, és toljuk vissza a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2540
- Feltöltés dátuma: 2018. június 21.
Ajánló
A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilalicsi
24 recept
Köretnek készült, de mivel nagyon tápláló és gazdag ízvilágú, ezért előételként is szervírozhatjuk.