Burgonya kapros-tejfölös mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
773
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 226 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 452 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
773
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durva darabokra vágjuk, majd fövő sós vízben, körülbelül 20-25 perc alatt megfőzzük.
- A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, körülbelül 2-3 percig pirítjuk.
- Felöntjük a tejjel, simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt is. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten, körülbelül 5 percig főzzük. Hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, sóval, borssal és citromhéjjal ízesítjük.
- A burgonyát leszűrjük, a kapros mártáshoz adjuk, jól összekeverjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11024
- Feltöltés dátuma: 2015. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom köret sült halhoz, de önmagában is finom.