Bundás csirkemell édes-savanyú szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
14 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
8g vörösbor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
5 kcal
-
8 kcal
-
6 kcal
-
35 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
11g ketchup11 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
121g ananász31 kcal
-
43 kcal
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
57 kcal
-
50g sör22 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
618
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
57 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
30g vörösbor26 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
A szószhoz
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
19 kcal
-
31 kcal
-
25 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g ecet3 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
485g ananász124 kcal
-
171 kcal
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
229 kcal
-
200g sör86 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
2475
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz
-
26.9g csirkemellfilé32 kcal
-
1.3g tojásfehérje1 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
1g vörösbor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
1.5g ketchup2 kcal
-
16.8g alaplé1 kcal
-
16.3g ananász4 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
A tésztához
-
1.8g tojás2 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
8 kcal
-
6.7g sör3 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
84
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2802.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 2055 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 401.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 524 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
618
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210.6 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11211.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2148 mg
-
Nátrium 8220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1606.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 539 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 2098 micro
-
β-crypt 473 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 707 micro
Összesen
2475
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 182 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
-
1 db tojásfehérje
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek szójaszósz
-
30 ml vörösbor
-
1 kk só
-
0.5 kk bors
A szószhoz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 db zöld kaliforniai paprika
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 ek szójaszósz
-
3 ek cukor
-
3 ek ecet
-
3 ek ketchup
-
0.5 l alaplé
-
3 evőkanál étkezési keményítő
A tésztához
-
1 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 evőkanál étkezési keményítő
-
2 dl sör
-
0.5 kk só
Elkészítés
A pácoláshoz
- A csirkemellet kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a húst. Néhány órára a hűtőbe tesszük. (Akár előző este is elkészíthetjük, annál porhanyósabb lesz). Aszószhoz a hagymát és a paprikákat szeletekre vágjuk, és olajon megpároljuk, ízesítjük, majd beleöntjüka levest.A kompótot kis szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, és a szószhoz öntjük, felforraljuk. A tésztához atojássárgáját a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük. A pácolt húst beleforgatjuk a tésztába, és olajban kisütjük. Rizzsel tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11200
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Helga1
150 recept
Nem volt otthon más kompótom, csak házilag eltett birsalma befőttem, de azzal is szuper lett.