Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pácolt húshoz
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
11g chutney24 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
A bundához
-
14g tojás17 kcal
-
11g kukoricaliszt41 kcal
-
29 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pácolt húshoz
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
45g chutney97 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
A bundához
-
55g tojás69 kcal
-
45g kukoricaliszt163 kcal
-
114 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
24g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pácolt húshoz
-
33.2g csirkemellfilé40 kcal
-
3.7g chutney8 kcal
-
1.7g szójaszósz1 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.3g só0 kcal
A bundához
-
4.6g tojás6 kcal
-
3.7g kukoricaliszt14 kcal
-
2.5g étkezési keményítő9 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
2.5g gyömbér2 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
6.2g méz19 kcal
-
12.4g víz0 kcal
-
4.1g almaecet1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.5g szójaszósz1 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
2.5g étkezési keményítő9 kcal
-
2g víz0 kcal
-
4.1g szezámmag24 kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 167.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 575 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8536.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 791 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 5507 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.3 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 669.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 250 micro
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 21 micro
Hozzávalók
A pácolt húshoz
-
40 dkg csirkemellfilé
-
3 ek chutney
-
2 ek szójaszósz
-
1 teáskanál cukor
-
1 kk só
A bundához
-
1 db tojás
-
3 evőkanál kukoricaliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
3 ek víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A mázhoz
-
10 dkg cukor
-
3 ek méz
-
1.5 dl víz
-
3 ek szójaszósz
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 ek víz
-
5 dkg szezámmag
Elkészítés
A pácolt húshoz
- A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt, és kicsontozzuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
- A páchoz valókat egy tálba tesszük, elvegyítjük, hozzáadjuk a húst és alaposan összekeverjük. A bepácolt húst legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
- A mázhoz valókat a keményítő, a 3 ek víz és a szezámmag kivételével egy tálkában összekeverjük.
- Egy magas falú teflon serpenyőt felhevítünk, majd szárazon megpirítjuk benne a szezámmagot. Nem kell túl forrónak lennie, közepes láng, vagy egy kicsit erősebb pont megfelel. A szezámmagot addig pirítjuk, míg szép aranyszínű nem lesz, és kezdjük érezni az illatát. Ekkor gyorsan kiöntjük egy kis tálkába és félretesszük.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és beleöntjük az előzőleg összekevert mázalapot. Közepes lángon 5 percig gyöngyözve forraljuk.
- A keményítőt kikeverjük a vízzel és a mázhoz adjuk, jól elkeverjük, majd takarékra tesszük és míg a húst sütjük, hagyjuk, hogy szépen lassan besűrűsödjön (kb. 10-15 perc).
- Egy nagy edényben olajat hevítünk (bő olajban kell majd sütni a falatokat).
- A bundához valókat egy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst úgy, hogy minden kockát jól bevonjon a sűrű tészta.
- Egy kanál segítségével egyenként az olajba tesszük őket. (Az olajnak nem kell nagyon forrónak lenni, különben a tészta gyorsan túlsül, míg a hús nyers maradhat. Hogy megfelelő-e az olaj hőmérséklete a sütéshez, kipróbálhatjuk, ha egy kis tésztát cseppentünk óvatosan bele. Ha szépen feljön az olaj tetejére és gyöngyözve sül, az olaj pont jó.) Én három adagban sütöttem ki a falatokat. Nem kell egyszerre sokat tenni az olajba, mert elhűti, és a tészta csak megszívja magát olajjal. Mikor minden falat feljött az olaj tetejére lefedjük, és kb. 2-3 percig fedő alatt sütjük. Ennyi idő alatt a hús szépen megpárolódik. A fedőt levesszük és további 1-2 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.
- A kisült falatokat papírtörlőre szedjük.
- A besűrűsödött mázhoz adjuk a pirított szezámmag háromnegyedét (a többit díszítéshez használjuk), elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a csirkefalatokat, kicsit átmelegítjük és már tálalhatjuk is.
- Pirított hagymás, sült üvegtésztával tálaltam.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30022
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mint ahogy már biztosan sokan olvastátok AzEszternél - aki sok finomsággal lepett már meg minket, és szeret utánajárni az ételek eredetének- ez az étel nem is kínai.:) De hát valljuk be őszintén, azért sokan szeretjük, még ha nem is abból a csodás országból származik, csak nekünk európaiaknak "sütötték" ki.:) Ez itt a saját "fejlesztésem". Sok-sok recept elolvasása és még több falat megkóstolása után arra jutottam, hogy én ezt így fogom elkészíteni. Előre szólok, de nem olyan az íze, mint a "jól bevált" gyorséttermi változatnak. Remélem, hogy azoknak, akik megkóstolják ízleni fog! A 'sárgabarack chutney almával és hagymával' elkészítését megtalálhatjátok a receptjeim között. A pirított hagymás sült üvegtészta is hamarosan felkerül. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/