r
Nosalty Logó

Bulgur saláta -sprotnival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
java46
Bulgur saláta -sprotnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 2497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt 6 csésze forró vízbe öntjük, hagyjuk felforrni majd lefödjük.
  2. A hőforrást elzárjuk,20 percig a gőzben hagyjuk.
  3. A halkonzervről az olajat leszűrjük, de aki napraforgóolaj helyett ezt szeretné felhasználni, ne öntse le.
  4. A lilahagymát felkarikázzuk, a balzsamecetet rálocsoljuk.
  5. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, a héját lehúzzuk és feldaraboljuk.
  6. Az uborkát kicsi darabokra vágjuk. Ez idő alatt a bulgur elkészül, így az összetevőket egy nagy salátástálban összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11566
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

A bulgur nagyon egészséges táplálék. Kellemes és könnyű étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha körítésnek bulgurt főzök előző nap és nem fogy el, természetesen nem dobom ki, hanem felhasználom salátának. Egy darab sült hús vagy grillcsirke mellé kitűnő. Ilyenkor a sprotnit nem kell beletenni. Egyébként leveles salátával önálló étel azoknak, akik nem húsevők.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...