Bulgur egytál
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
504
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1511
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
177
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
504
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2833.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 1216 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 458.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1229 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
1511
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csirke
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzzük. Főzés előtt megmossuk, 2-szeres (1:2 arány) vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzzük, megvárjuk, míg felforr. Forrás után kis lángon fűzzük tovább 7-8 percig. Ekkor már látható, hogy a víz felét legalább felszívja. Zárjuk el alatta a gázt, terítsünk törlőruhát a fedőre, és hagyjuk, hogy megpuhuljon a gőzben. Az összes vizet fel kell szívnia. Közben fűszerezhetjük nyugodtan. A bulgur rengeteg és sokféle zöldséget elbír, sose spóroljuk ki az ételből.
- A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk és fűszerezzük.
- Wokban tudjuk a leggyorsabban kisütni, de serpenyőt is használhatunk. Olívaolajon megprirítjuk a húst, lehet szép aranyszínű.
- Apránként hozzáadjuk a bulgurt, és összesütjük őket. Fűszerezzük bőségesen.
- Közben pótoljuk az olajat, ha szükség van rá, hogy ne ragadjon le az étel.
- Reszelt sajttal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 375
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 59195
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.
Ajánló
Még valamilyen mentás szószon gondolkodtam hozzá. Talán valamilyen fűszeres, mentás (joghurtos) szósz illene hozzá. Még megálmodjuk :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A harmadik gyors ebéd a héten. Mennyei volt, főleg, hogy bulgurimádók vagyunk.