r
Nosalty Logó

Bugaci borsós betyár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Bugaci borsós betyár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    4083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6207 micro
Összesen 1757 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, aszalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és 3-4 percig együtt pirítjuk.
  3. A húst is hozzáadjuk, ízesítjük és felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor már félig puha, mehet hozzá a borsó is.
  4. Ha minden megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt, a mustárt, az Erős Pistát és a petrezselymet. Még egyet rottyantunk rajta és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 27853
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Főtt tészta és csemegeuborka illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta lapult a receptjeim között, most került a kezembe és kedvet kaptam az elkészítéséhez :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...