r
Nosalty Logó

Budapest szelet ahogy Malacka készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Malacka
Budapest szelet ahogy Malacka készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1189
Kalória
24.4g
Fehérje
111.8g
Szénhidrátok
74.3g
Zsír
86.5g
Víz
465.2g
Koleszterin
7.6g
Rost
81g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    346.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 4756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tojássárgákat 80 g porcukorral kikeverjük, majd beletesszük a kakaót, mandulát és a lereszelt csokoládét.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beletesszük a maradék porcukrot. A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezután belekeverjük a kakaós-csokis keverékbe a vajat és a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  5. A tésztát 180 fokos sütőben kisütjük.
  6. Krém:
  7. A tejet lábosba tesszük, és beletörjük a csokit, s folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Amint kihűlt a csokis tej, összekeverjük a vajjal. Rummal ízesítjük.
  8. Összeállítás:
  9. A kész tésztát kihűtjük, és 3 felé vágjuk. Megkenjük a krémmel, és a csíkokat egymásra rakjuk. A tészta magas és kétszer töltött lesz. Krémet kenünk a tetejére és az oldalára.
  10. Azonnal fogyasztható, de jobb, ha pihen egy éjszakát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a sütemény a családunk nagy kedvence, volt idő, mikor minden hétvégén ezt kértek.:) Nagyon finom, nagyon csokis, de könnyű sütemény. A recept eredetije Mária Hajková Édeskönyv c. receptkönyvében van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!