r
Nosalty Logó

Budapest szelet ahogy Malacka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Budapest szelet ahogy Malacka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 4756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tojássárgákat 80 g porcukorral kikeverjük, majd beletesszük a kakaót, mandulát és a lereszelt csokoládét.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beletesszük a maradék porcukrot. A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezután belekeverjük a kakaós-csokis keverékbe a vajat és a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  5. A tésztát 180 fokos sütőben kisütjük.
  6. Krém:
  7. A tejet lábosba tesszük, és beletörjük a csokit, s folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Amint kihűlt a csokis tej, összekeverjük a vajjal. Rummal ízesítjük.
  8. Összeállítás:
  9. A kész tésztát kihűtjük, és 3 felé vágjuk. Megkenjük a krémmel, és a csíkokat egymásra rakjuk. A tészta magas és kétszer töltött lesz. Krémet kenünk a tetejére és az oldalára.
  10. Azonnal fogyasztható, de jobb, ha pihen egy éjszakát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17223
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Ezt a sütemény a családunk nagy kedvence, volt idő, mikor minden hétvégén ezt kértek.:) Nagyon finom, nagyon csokis, de könnyű sütemény. A recept eredetije Mária Hajková Édeskönyv c. receptkönyvében van.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...