r
Nosalty Logó

Budai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Budai szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    512.7 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3505 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 8819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük 3/4 órát.
  2. A krémhez a cukrot folyamatos kevergetéssel karamellizáljuk, ha teljesen elolvadt és sötétbarna, hozzáöntünk 3/4 l tejet. Addig forraljuk, amíg az összes karamell felolvad.
  3. A maradék hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a karamellás tejből apránként adagolunk hozzá.
  4. Ha kb. egyforma hőmérsékletűek, összeöntjük és sűrű péppé főzzük, hűlni hagyjuk.
  5. A tésztából egy tepsi hátoldalán, forró sütőben két egyforma lapot sütünk (10-10 perc).
  6. A langyos krémalapba beletesszük a jól kikevert porcukros margarint és habosítjuk.
  7. A lapok közé töltjük a krémet, a süti tetejét csokimázzal vonjuk be. Utóbbi készítésének legegyszerűbb módja: kevés tejjel vagy vízzel felolvasztjuk a csokikat, beletesszük az olajat, hogy a máz szép fényes legyen.
  8. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 60877
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten bukkantam a receptre, változtattam némileg az elkészítési módon, vaj helyett margarint használtam, a krémből rögtön dupla adagot főztem, mert nem szeretjük, ha nagyítóval kell keresgélni a lapok között. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...