r
Nosalty Logó

Brownie tofuból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brownie tofuból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4913.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a szódabikarbónát és egy csipet sót összekeverünk. Félrerakjuk.
  2. A tofut felkockázzuk. Késes aprítóba tesszük, és az almaszósszal, a vaníliával és az olajjal együtt addig daráljuk, ameddig krémes állagot nem kapunk.
  3. Az így kapott masszát a lisztes keverékkel elvegyítjük, szükség szerint tejjel lazítjuk.
  4. Nagyon sűrű masszát kapunk, amit szilikonos muffin formákba elegyengetünk. 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Ha nem szeretjük, hogy a közepe lágyabb, süthetjük picit tovább, de nem érdemes. A brownie akkor jó, ha a teteje megszilárdult, de a fogpiszkálóra még icipicit ragad a tészta, ha a közepébe szúrjuk.
  5. A formákban hagyjuk őket kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3540
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

A hozzávalókat természetesen ki lehet váltani teljesen vega/egészséges hozzávalókkal. Süthetjük kb. 20x20-as tepsiben is, de ekkor a sütési idő kb. 20 perc lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemezgettem a tofuval, kíváncsi voltam, hogy milyen. Végre sikerült beszereznem egy dobozzal. Az íze önmagában nem jött be, így készültem B-tervvel: sütit csinálok belőle! Brownie-t már régóta akartam sütni, csak visszatartott a tudat, hogy tömény vaj meg cukor... Így tehát nekiálltam keresgetni a neten tofuval készült brownie-t. Találtam egy olyat, ami szimpatikus volt, és kisebb változtatásokkal elkészítettem. Szüleim a készítési folyamat során kissé fintorogtak, de amikor a kész produktumot kóstolták, nagyon ízlett nekik. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...