r
Nosalty Logó

Brokkolival rakott tojásos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Brokkolival rakott tojásos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6044.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1028 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5317 micro
Összesen 3288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A tésztát enyhén sós vízben szintén megfőzzük, lecsepegtetjük.
  3. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  4. A tojásokat felverjük, picit sózzuk, és a baconhöz öntve, kevergetve rántottát sütünk belőle.
  5. Ezt összekeverjük a kifőtt tésztával.
  6. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával (ez elmaradhat), és belesimítjuk a tésztát.
  7. A tetejére eloszlatjuk a brokkolikat, és kissé belenyomkodjuk a tésztás keverék közé.
  8. A margarint felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük a tejjel, és folytonosan kevergetve besamellmártássá sűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt.
  9. Ezt a mártást eloszlatjuk a tészta tetején.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben adddig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25345
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

A tetejét le lehet önteni simán egy nagy pohár tejföllel is, amibe belekevertünk egy tojást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zöldséggel rakott ételeket. Ezért aztán össze-vissza variálgatom, mikor mihez van kedvem. Hús egy deka se volt itthon, így keletkezett ez a tojásos-baconös változat. A rakott ételeket újabban mindig ezzel a besamelles-tejfölös szósszal szoktam leönteni, mert nem olyan savanyú (mint némelyik tejföl), és sokkal krémesebb, selymesebb és szaftosabb lesz tőle az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...