r
Nosalty Logó

Brokkolis zöldségleves csigatésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Brokkolis zöldségleves csigatésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2535 micro
  • β-karotin
    6827 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    5245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3493 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    12674 micro
  • β-karotin
    34134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    6096 micro
Összesen 1700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval a kacsazsíron fedő alatt megpároljuk.
  2. Rátesszük a felkockázott sárgarépát és zöldséget (fehérrépát), a zellergumót, a karalábét, és hagyjuk párolódni kicsit. Néha keverjük meg, majd szórjuk rá a lisztet, és azzal is keverjük el, hagyjuk kicsit pirulni keverés közben.
  3. Beletesszük a kelkáposztát felcsíkozva, a burgonyát felkockázva, a brokkolit rózsákra szedve, felöntjük vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, a fűszereket, és fedő alatt (nem teljesen rátéve, mert kifut a leves), kis lángon főzzük.
  4. Kb. 45-50 perc után nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük még, ha puha, akkor tegyük bele a tésztát, keverjük meg. Pár perc (kb. 7) és a készre főtt levest forrón tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3097
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt. Második fogásnak rakott tészta ételt vagy gombócot... télutó, tavaszváró receptek... Természetesen, kinek mi az elképzelése, vagy mit szeret a család egy ilyen zöldséges leves után, azt készítse el!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis zöldségleves csigatésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Gondoltam, ha már március közepe van, hát bevásárolok mindenféle csodás zöldségféleségből... így brokkoliból is. Az egyik ötlet a leves volt belőle, hogy krém vagy csirkeaprólékos, még nem tudtam... Aztán jött a hó, hideg, szél, és a kedvem is elment a tavaszi színekben pompázó leves elkészítésétől. Aztán azt mondtam, miért is ne!!!? - én tavaszt szeretnék, ha máshol nem lehet, akkor a tányéromban... És így készült el ez a leves. Sikerem volt vele, elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...