r
Nosalty Logó

Brokkolis quiche Zsanna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Brokkolis quiche Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 2909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4466.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1339 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6154 micro
Összesen 2909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a lisztet a sóval és a kis darabokra vágott, szobahőmérsékletű vajjal gyorsan összedolgozzuk, hozzáadunk annyi hideg vizet, amennyit felvesz (a tésztának rugalmas állagúnak kell lennie), majd golyót formálunk belőle.
  2. A tésztagolyót liszttel meghintjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó vízben 2 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  4. A tojásokat a tejszínnel és a tejjel habosra keverjük, sóval, borssal, reszelt szerecsen-dióval fűszerezzük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  5. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk, a brokkoli rózsákkal megrakjuk, ráöntjük a tojáskrémet, és meleg sütőben készre sütjük. (Én még + 10-15 dkg sajttal meg szoktam szórni a tetejét.)
  6. A formából tálra borítjuk (de maradhat a sütőtálban is), és melegen vagy langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1249
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Hideg téli napokon/estéken igazi csemege. Felnőtteknek fehérbort ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi, jól bevált egytálétel recept, melyet egy kanadai ismerősömtől kaptam. A család nagyon kedveli, főleg akkor, ha a sajtot egészen barnára sütöm a tetején. Nálunk Karaván sajttal igazán „menő”, az eredeti recept szerint Ementáli kellene hozzá. Húsimádók kockázott baconnal „dúsíthatják”.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...