r
Nosalty Logó

Brokkolis-bébirépás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis-bébirépás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    1906 micro
  • β-karotin
    3803 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 2483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a lenmagot és az egy csipetnyi sót összekeverjük, elmorzsoljuk velük a vajat, majd hozzáadjuk a tésztához az egy tojás sárgáját is.
  2. Annyi joghurtot adunk hozzá, amennyit a tészta igényel.
  3. Az összegyúrt tésztát folpackkal letakarva, fél órára hűvös helyre tesszük.
  4. A tésztát pihentetés után kinyújtjuk, szétterítjük a formánkban (természetesen úgy, hogy a széleit is betakarja a tészta), majd megkenjük a fehérjével. Kb. 5-10 percre betesszük a meleg sütőbe, hogy kissé elősüljön.
  5. Közben a zöldséges feltétet elő tudjuk készíteni: a zöldségeket forró vízben éppen csak átfőzzük úgy, hogy azok még ropogósak maradjanak.
  6. A főzőtejszínt feltesszük forrni, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, szerecsendió). Kicsi lángon forralva kissé besűrítjük az előzőleg felvert tojásokkal, melyeket óvatosan, lassan adagolva, folyamatos keverés közben adunk a tejszínhez.
  7. Az elősütött tésztára rátesszük a zöldségeket, melyek közé sajtot kockázunk, majd leöntjük a besűrített tejszínnel.
  8. Kb. 30 perc sütést igényel még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11566
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Ajánló

A képen látható pite csak 15 dkg zöldséget tartalmaz, szemben a hozzávalóknál ajánlott 20 dekagrammal. (Csak tájékoztatásul írtam, de ajánlani inkább az eredeti, 20 dkg mennyiséget ajánlom, nekem hiányozott kicsit a különbség.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jómúltkor rendeltem egy olyan pizzát, melynek a tésztájába lenmag kerül az omega-3 szükséglet fedezésére. Hát innen jött az ötlet, hogy kerüljön most a fókuszba az omega-3! Ennek örömére nagyon szép omega tojásokat is vettem. :) Nem pizza lett ugyan, de a koncepció megmaradt.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...