adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
44
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1456 micro
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 438.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 480 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1631 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5824 micro
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db brokkoli
-
3 db tojás
-
1 közepes db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 kk majoranna
-
1 ek petrezselyem
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A brokkolit tegyük az aprítógépbe, és daráljuk le. Morzsás kinézetet kell kapnunk.
- A ledarált brokkolit tegyük egy nagy tálba, lehetőleg üvegbe. Sózzuk, és keverjük meg egy picit, majd rakjuk be egy fél percre a mikróba, hogy levet eresszen.
- Jól nyomkodjuk ki a felaprított brokkolit, hogy minél szárazabb legyen. Morzsás-szerű állagot kell kapnunk.
- A nagy tálba verjük bele a tojásokat, és keverjük el a brokkolival.
- Reszeljük bele a fokhagymát. Aprítsuk bele az újhagymát is.
- Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majorannával és őrölt fűszerköménnyel.
- Formázzunk pogácsákat a masszából, de ne túl vastagokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 25 percig, vagy amíg picit meg nem pirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5595
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Adott volt a brokkoli és a tojás, így varázsoltam valami finomat és egészségeset :)