r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves sült borsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cárevics
Brokkolikrémleves sült borsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Összesen 862 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Összesen 3443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 862 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    321.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4655.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    3398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4542 micro
Összesen 3443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Elkészítés

A leveshez

  1. Ha maradt egy kis csontlevesünk, akkor abban, ha nem, két erőleves kockát 1 liter vízbe téve egy alaplevet készítünk, és ebbe tesszük a brokkoli rózsákat.
  2. Pici sót, fehérborsot, őrölt köményt és szerecsendiót teszünk bele. Puhára főzzük, majd pár rózsát kiemelve botmixerrel pürésítjük.
  3. Én lisztes vajjal sűrítem, ami puha vaj 1/3 liszttel elkeverve. A levesbe szaggatom óvatosan, ahol a vaj elolvad, és kellően sűrít.
  4. Tejszínt öntünk bele, forrásig hevítjük, készre ízesítjük.
  5. Elkészítjük a sült borsókat, ami olyan, mint a palacsintatészta. Tojás, liszt és só hozzáadásával kikeverjük, majd felforrósított olajba galuska szaggatón beleszaggatjuk. Pici kis golyócskák keletkeznek, amit barnulásig pirítunk. A kész leves tetejét megszórjuk vele.
  6. Tálaláskor az egyben maradt rózsákkal is díszítjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2028
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolikrémleves sült borsóval
Cárevics 11 recept

Gyermekeim nagy kedvence ez a leves, és nem értik, az enyém miért más. Pedig nagyon egyszerű az elkészítési módja.

Hozzávalók

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...