Brokkolikrémleves friss petrezselyemmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
PartiPanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g brokkoli26 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
175g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g brokkoli104 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
700g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
722
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.9g brokkoli6 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
6g burgonya3 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
41.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12g főzőtejszín16 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 327.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 861 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1698 micro
Összesen
180
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1063 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 3443 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6792 micro
Összesen
722
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
1 db brokkoli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
7 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A brokkolit leöblítjük, a brokkolirózsákat leválasztjuk, a túl vastag torzsás részeket eltávolítjuk. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a burgonyát megpucoljuk és darabokra vágjuk, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
- Egy evőkanál vaj és két evőkanál olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd kicsivel később rádobjuk a fokhagymát is. Ezután beletesszük a brokkolirózsákat és a burgonyát, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk, közben pedig megfűszerezzük sóval, fekete borssal és szerecsendióval.
- Tegyük hozzá a megmosott, apróra vágott petrezselymet is. Ezt követően öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az egészet, majd főzzük puhára a brokkolit és a burgonyát (de ne főzzük túl).
- Turmixoljuk össze a keveréket (érdemes előtte 5-10 percet hűteni).
- A turmixolás után tegyük bele a főzőtejszínt, majd ellenőrizzük a fűszerezést - ha szükséges, újra sózzuk és borsozzuk meg.
- Szórjunk rá parmezánt, és díszítsük sok-sok finom petrezselyemzöldjével.
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4639
- Feltöltés dátuma: 2018. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PartiPanni
1 recept
Brokkoli és petrezselyem - két igazán egészséges összetevő egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető receptben. Laktózérzékenyek a főzőtejszínt és a vajat el is hagyhatják (a burgonya kellően be tudja sűríteni a levest).