r
Nosalty Logó

Brokkolifőzelék egyszerűen

Lakos Benedek
Brokkolifőzelék tojásfasírttal tálalva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

176
Kalória
5.7g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
182.7g
Víz
5.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

Összesen 35 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2421 micro
Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    3592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1095.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    861 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1000 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    4207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14525 micro
Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A brokkolit megmossuk és a felső részét rózsákra szedjük (a szárakat se dobjuk ki). A póréhagymát megtisztítjuk, majd nagyobb karikákra vágjuk. A hagymát és brokkolit egy nagy tepsire tesszük, szép, egyenletes rétegben, majd meglocsoljuk az olajjal, sózzuk-borsozzuk. Az egészet átmasszírozzuk, majd 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára és puhára sütünk mindent.
  2. A brokkoliszárakat meghámozzuk (a külső héj vastag, nehezen rágható, ettől jobb megszabadulni), nagyobb darabokra vágjuk. A burgonyát szintén hámozzuk és daraboljuk, majd a két zöldséget az alaplével és fokhagymával feltesszük főni egy nagyobb fazékban.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak az alaplében, a fazékhoz adunk 2-3 szedőlapátnyi sült brokkolit, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is elkeverjük, majd a krémes alaphoz adjuk a maradék sült brokkolit is. Ha kell, sóval, borssal korrigálunk, majd kedvenc feltétünkkel tálaljuk a főzeléket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Krémes, zöld, ízekben gazdag főzelék készülhet a brokkoliból, egy olyan étel ráadásul, amely nem hagyja kárba veszni a zöldség egy részét sem. Rántás nélkül érhetünk el gazdag állagot: lássuk, mitől lesz tökéletes a főzelék!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...