r
Nosalty Logó

Briós kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Briós kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az elő tésztához

A fő tésztához

Azonkívül

457
Kalória
10.9g
Fehérje
67.2g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
34.3g
Víz
93.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
1.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az elő tésztához

A fő tésztához

Azonkívül

Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az elő tésztához

A fő tésztához

Azonkívül

Összesen 2737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az elő tésztához

A fő tésztához

Azonkívül

Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4253.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    2822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    205.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Az elő tésztához

  1. Az elő tésztához: Az élesztőt feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a lisztet, és a kézi mixer dagasztó villájával eldolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk, a tésztát egy edénybe tesszük, háztartási fóliával lefedjük, és meleg helyen kb. 2 órát hagyjuk kelni.
  2. A fő tésztához: Az elő tésztához adjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a vajat, az olajat és a langyos vizet, és a kézi mixer dagasztó villájával jól eldolgozzuk.
  3. Majd lisztezett munkalapra borítjuk, és kézzel 2-3 percig dagasztjuk.
  4. A tésztát egy edénybe tesszük, háztartási fóliával lefedjük, és meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük.
  5. A tésztát kivesszük, két kézzel a levegőt kinyomkodjuk a tésztából (a tésztát nem dagasztjuk!), és cipóvá formázzuk.
  6. Egy 18 cm átmérőjű és kb. 10-12 cm magas formát az olajjal kikenünk, a kezünket is enyhén megolajozzuk, és a tésztát az olajos kezünkkel a formába tesszük.
  7. A fóliával letakarjuk, és még egyszer kelni hagyjuk, míg a tészta kitölti a formát.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45-50 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha a formánk nem elég magas, béleljük ki a formánkat egy 12 cm-es, kb. 3-4-szer hajtogatott sütőpapír sávval. Egy finom, pihe-puha kenyér, amelyet vajjal és lekvárral, de ugyanakkor egy finom leves, egytálétel vagy mártásos étel mellé is fogyaszthatunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!