Brassói rakott káposzta kemencében
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
római tál
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g sertéstarja233 kcal
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3554
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
27g sertéstarja50 kcal
-
40.5g savanyú káposzta8 kcal
-
10.8g paradicsomlé2 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
10.8g tejföl21 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
4.9g kapor2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1999.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 1351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 381.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209 g
Zsír
-
Összesen 251.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 899 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15993.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1466 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 594 mg
-
Foszfor 2746 mg
-
Nátrium 10805 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 3049.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1318 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 670 mg
-
D vitamin: 346 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 765 micro
-
Kolin: 1025 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 1302 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 4688 micro
Összesen
3554
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 976 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
4 dl paradicsomlé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 ek sertészsír
-
4 dl tejföl
-
1 teáskanál borsikafű
-
1 csokor kapor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A római tálat beáztatjuk.
- A húst felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
- A káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd a harmadát a tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és finomra vágott kaporral. Meglocsoljuk paradicsomlével.
- Erre rakjuk a sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezzük, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük. Végül a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük a tetejére.
- Rátesszük a fedelét, és betesszük a kemencébe. 2 órát sütjük 280 fokon.
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13145
- Feltöltés dátuma: 2014. július 27.
Ajánló
Sütőben is megsüthető 200 fokon 2,5 óra alatt elkészül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A neten találtam erre a receptre, amiről rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm kemencében. Van egy fedeles cserépedényem, ami nem fér be a gázsütőbe, ebbe raktam össze az ételt, és toltam be a kemencébe. Két órai izgatott várakozás után az eredmény önmagáért beszélt. Aki szereti a kapros káposztás ételeket, annak nem kell bizonygatni, milyen finom lett. Csak biztatni tudok mindenkit, bátran próbálják ki.