r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta kemencében

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Brassói rakott káposzta kemencében
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    251.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15993.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    10805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    4688 micro
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk.
  2. A húst felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
  4. A káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd a harmadát a tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és finomra vágott kaporral. Meglocsoljuk paradicsomlével.
  5. Erre rakjuk a sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezzük, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük. Végül a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük a tetejére.
  6. Rátesszük a fedelét, és betesszük a kemencébe. 2 órát sütjük 280 fokon.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13126
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Ajánló

Sütőben is megsüthető 200 fokon 2,5 óra alatt elkészül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói rakott káposzta kemencében
Ligeti Károly 129 recept

A neten találtam erre a receptre, amiről rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm kemencében. Van egy fedeles cserépedényem, ami nem fér be a gázsütőbe, ebbe raktam össze az ételt, és toltam be a kemencébe. Két órai izgatott várakozás után az eredmény önmagáért beszélt. Aki szereti a kapros káposztás ételeket, annak nem kell bizonygatni, milyen finom lett. Csak biztatni tudok mindenkit, bátran próbálják ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...