r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye sütőtökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Brassói aprópecsenye sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2366.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3551 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11831.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    8961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17757 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 5701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. Átmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A húst megmossuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb lábasba öntünk olajat, és a húst beletesszük, megsózzuk (kb. 1,5 tk só), rátesszük a 2 nagyobb gerezd zúzott fokhagymát és a borsot. Átkeverjük, és lefedjük. Közepes lángon pároljuk, és néha megkeverjük. Ha elpárolgott a leve, akkor mehet rá az alaplé. Mikor kezd megpirulni, mehet rá a maradék fokhagyma, és végül pirosra pirítjuk. Ez kb. 30 perc.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk a cukorral.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (Én fagyasztott tököt használtam, amit fagyottan tettem a sütőbe bekapcsoláskor.)
  5. Amíg a hús ésa tök sül, addig a krumplit is kisütjük adagonként olajban, és sózzuk.
  6. Tálalás előtt a húst és a krumplit összekeverjük, és végül a tököt is a kitálalt brassóira tesszük. (Én nem kevertem össze őket, mert a tök pépes lett, és az egész egy mancs lenne.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6916
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Elég rég volt nálunk brassói, és gondoltam, kipróbálom sütőtökkel. Úgy érzem, hogy elég jó párosítása lett a sós és az édes kombinálásának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...