Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
40g vöröshagyma15 kcal
-
200g sertéscomb364 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
Összesen
1014
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5063
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
33.5g sertéscomb61 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
13.4g zöldborsó11 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33.5g burgonya19 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
Összesen
168
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 372.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2501 micro
Összesen
1014
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 250.7 g
Zsír
-
Összesen 357 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5349.6 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 3210 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1863.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 420 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 873 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 4209 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12505 micro
Összesen
5063
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg vöröshagyma
-
1 kg sertéscomb
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- A húst leöblítjük, és szárazra töröljük. Tetszés szerint feldaraboljuk, vékony csíkokra vagy éppen apró kockára. A szalonát gyufaszálra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre daraboljuk.
- A szalonnát zsírjára sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen), rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit sózzuk, és fedőalatt megpároljuk. Rárakjuk a húst, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Megszórjuk a majorannával és erőteljesen borsozzuk. Ha nem akarjuk nagyon felnőttesre, akkor csak kicsit borsozzuk. Lassú tűzön puhára pároljuk, ha elfogyna a leve, akkor vízzel vagy hús alaplével pótoljuk.
- Miközben a hús fő, addig a borsót megtisztítjuk (ha szükséges, én mirelitet használtam), és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk. Aranybarnára megsütjük, és kicsit sózzuk.
- A húst zsírjára sütjük, és ha kell, még ízesítjük. Én szeretem jó fokhagymásan, és teszek rá, mielőt teljesen kész nem lenne. A borsót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a húshoz a petrezselyemzölddel együtt.
- Tálalásnál megszórjuk a paprikával.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 58
- 7 napos nézettség: 585
- Össznézettség: 241933
- Feltöltés dátuma: 2013. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Egy ideje terveztem a brassói készítését, és pont kapóra jött a NoSalty cikke. Igaz, ezt a receptet nem itt találtam. Szeretem a hagyományos ételeket kicsit új köntösben kipróbálni. Itt nekem a borsó az új köntös. :) Az eredeti recept szerint írtam le a borsó elkészítését, de én egy kicsit változtattam rajta, de csak annyit, hogy a végeredmény ne változzon. Olyan edényben készítettem a húst, aminek van egy pároló része is, és abban készítettem a borsót, miközben a hús főtt. Így időt és legfőképpen energiát spóroltam.