r
Nosalty Logó

Boszorkányujjak sósan-sajtosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Siriane
Boszorkányujjak sósan-sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10038.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    5966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 4529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet sózzuk meg, majd keverjük össze a szobahőmérsékleten felengedett vajjal.
  2. A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük hozzá a vajas liszthez.
  3. Adjunk hozzá egy nagy pohár tejfölt, a cél, hogy lágy tésztát tudjunk gyúrni a hozzávalókból (ha túl ragacsos lenne, megszórhatjuk még egy kis liszttel!).
  4. Ízlés szerint keverhetünk a tésztába néhány csepp zöld ételfestéket is - ezzel még bizarrabb kinézetet adva a boszorkányujjainknak. Az sem baj, ha tésztagyúrás közben nem dolgozzuk el tökéletesen, jól néznek ki a zöld foltok a megformált ujjakon!
  5. A tésztából formáljunk vékony hurkákat, az ujjaink között megnyomkodva, hogy ujj formájúak legyenek (az ideális méret kb. kisujj vastagságú, mivel szépen megdagadnak sütés közben). Fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. A mandulaszemek kerek végét mártsuk ketchupba, majd nyomjuk bele a tésztaujjak egyik végébe. Késsel vágjunk "ujjperceket" a tésztán, végül kenjük meg a tetejüket felvert tojással.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3134
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 07.

Ajánló

Fűszeres paradicsomos mártogatóssal kínáljuk. Én sima mandula helyett boltban kapható füstös-barbecue ízű pörkölt mandulát használtam, így még pikánsabb ízt adhatunk az elkészült falatoknak. A leírt mennyiségből kb. 45-50 db ujj lesz, vastagságtól függően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boszorkányujjak sósan-sajtosan
Siriane 1 recept

Halloween-re szívesen készítek látványos, bizarr vendégváró falatokat. A boszorkányujjak nagyon jól néznek ki, ám nekem valahogy nem passzol hozzájuk az édes tészta - neten pedig szinte csak ilyen receptek találhatóak, a néhány sós verzió pedig túl bonyolultnak tűnt. Így aztán most kikísérleteztem a saját sós verziómat :-) Tulajdonképpen klasszikus sajtos rúd az alapja. Isteni, omlós, és nagyon ijesztő! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...