r
Nosalty Logó

Boszorkányhabos szalagos fánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Boszorkányhabos szalagos fánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

758
Kalória
25g
Fehérje
127.8g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
84.6g
Víz
286.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
27.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 3032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 3032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Boszorkányhabhoz

  1. A boszorkányhab elkészítése: A tojásfehérjét habverő segítségével félkeményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább dolgozzuk, majd a végén hozzákeverjük a lekvárt, idénygyümölcsöt.
  2. Fánk: Fél kg lisztet egy nagyobb tálba öntünk. A vajat megolvasztjuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beletesszük, az élesztőt belemorzsoljuk. Kb.10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a vajjal, tojássárgákkal együtt hozzáadjuk a liszthez.
  4. Jó alaposan gyúrjuk addig, ameddig görcsmentes nem lesz, és egy sima, összeállt tésztát kapunk. Ha kész, liszttel leszórjuk a tetejét, és kb. 1 órára meleg helyre tesszük, hagyjuk megkelni.
  5. Ha többszörösére nőtt, gyúrótáblára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk, hüvelykujjunkkal a közepébe lyukat vésünk, majd pár percig kelni hagyjuk.
  6. Nem túl forró olajban fedő alatt sütjük, amíg szép piros színe lesz.
  7. A habot a közepébe kanalazzuk, vagy tálalhatjuk mellette is. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Fánkot sütöttem, és megmaradt a tojásfehérje. Nem tudtam mit kezdjek vele, így felhívtam a nagymamám, aki azt tanácsolta, csináljak mellé boszorkányhabot. Fel is dobja az ételt, és a fehérje sem marad meg. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Nagyon egyszerű, 5 perc alatt kész, és még az íze is isteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!