r
Nosalty Logó

Boszorkányhabos szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boszorkányhabos szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 3032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 3032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Elkészítés

Boszorkányhabhoz

  1. A boszorkányhab elkészítése: A tojásfehérjét habverő segítségével félkeményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább dolgozzuk, majd a végén hozzákeverjük a lekvárt, idénygyümölcsöt.
  2. Fánk: Fél kg lisztet egy nagyobb tálba öntünk. A vajat megolvasztjuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beletesszük, az élesztőt belemorzsoljuk. Kb.10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a vajjal, tojássárgákkal együtt hozzáadjuk a liszthez.
  4. Jó alaposan gyúrjuk addig, ameddig görcsmentes nem lesz, és egy sima, összeállt tésztát kapunk. Ha kész, liszttel leszórjuk a tetejét, és kb. 1 órára meleg helyre tesszük, hagyjuk megkelni.
  5. Ha többszörösére nőtt, gyúrótáblára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk, hüvelykujjunkkal a közepébe lyukat vésünk, majd pár percig kelni hagyjuk.
  6. Nem túl forró olajban fedő alatt sütjük, amíg szép piros színe lesz.
  7. A habot a közepébe kanalazzuk, vagy tálalhatjuk mellette is. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20647
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Bármilyen főétel elfogyasztása után nagyon finom!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fánkot sütöttem, és megmaradt a tojásfehérje. Nem tudtam mit kezdjek vele, így felhívtam a nagymamám, aki azt tanácsolta, csináljak mellé boszorkányhabot. Fel is dobja az ételt, és a fehérje sem marad meg. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Nagyon egyszerű, 5 perc alatt kész, és még az íze is isteni!

Hozzávalók

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...