r
Nosalty Logó

Borzas papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Borzas papucs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    405.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9587.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    5623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 5950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, közben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket, egy kicsit nyomjuk össze, hogy a sütés alatt ne nyiljon szét / de csak óvatosan /, tetejét tojással lekenjük.
  3. Mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
  4. Töltelék: besamelt készitünk, a margarinon kicsit átpirítjuk a lisztet, tejjel sűrűre főzzűk, majd tejföllel krémmé keverjük, levesszük a tűzről, reszelt füstölt sajttal besűrítjük, fűszerezzük, só, bors, majd kihűtjük.
  5. A megsült, lehűlt tésztákat megtöltjük a krémmel úgy, hogy óvatosan széthajtjuk, krémet kenünk közé bőven, hogy a tészta pereméig érjen, ezútán reszelt sajtba forgatjuk, tálalásig folpackkal lefedve hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24065
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borzas papucs
Katharosz 499 recept

Nagyon finom sajtkémes, sós sütemény, kiváló vendégvárásra és ünnepre egyaránt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...