r
Nosalty Logó

Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Adriennke26
Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8134 micro
Összesen 2828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  3. A tejszínt beleöntjük egy edénybe, és felhevítjük. Az ételízesítőt hozzáadjuk, jól elkeverjük. A tésztát egy kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba tesszük. A hámozott, darabolt paradicsomot elkeverjük a tejszínnel, és a tésztára öntjük.
  4. A fagyos borsót, a mozzarella 2/3-át és a snidling 2/3-át rászórjuk, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A maradék mozzarellát is rászórjuk.
  5. Előmelegített sütőben (alsó-felső sütésnél 200 fok, hőlégkeverés esetén 180 fok) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Tálalás előtt a maradék snidlinggel meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 954
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 56621
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós-paradicsomos-mozzarellás tésztagratin
Adriennke26 32 recept

Egy példa arra, hogy viszonylag kevés alapanyagból is lehet ízletes ebédet varázsolni az asztalra. A receptre egy német nyelvű Dr. Oetker szakácskönyvben bukkantam rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...