Borsos-boros sertészsűz gombapörkölttel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húspáchoz
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
5g mustár3 kcal
Gombapörkölthöz
-
6g sertészsír51 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A nagy fej gombák párolásához
A hús sütéséhez
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
679
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húspáchoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
20g mustár12 kcal
Gombapörkölthöz
-
23g sertészsír203 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A nagy fej gombák párolásához
A hús sütéséhez
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2708
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Húspáchoz
-
24.3g sertés szűzpecsenye26 kcal
-
9.7g vörösbor8 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g mustár1 kcal
Gombapörkölthöz
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
24.3g csiperkegomba5 kcal
-
4.9g fehérbor4 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
4.9g főzőtejszín6 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
A nagy fej gombák párolásához
-
8.2g gomba2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.9g fehérbor4 kcal
-
0.2g só0 kcal
A hús sütéséhez
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
130
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2723.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 2015 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 395.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
679
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.1 g
Zsír
-
Összesen 188.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10894.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2045 mg
-
Nátrium 8061 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
2708
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Húspáchoz
-
0.5 kg sertés szűzpecsenye
-
2 dl vörösbor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek só
-
1 ek bors
-
0.5 tk rozmaring
-
2 ek mustár
Gombapörkölthöz
-
1.5 ek sertészsír
-
1 kis db vöröshagyma
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 dl fehérbor
-
1 dl víz
-
0.5 kk bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
3 g petrezselyem
-
1 ek mustár
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 csipet majoranna
-
1 csipet só
A nagy fej gombák párolásához
-
4 nagy db gomba
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl fehérbor
-
1 kávéskanál só
A hús sütéséhez
-
3 ek sertészsír
-
1 csipet só
Elkészítés
Húspáchoz
- A húst vágjuk kb 1,5-2 cm vastag szeletekre. A fűszereket, olajat, bort keverjük össze, majd a húsokat is tegyük bele.
- A lének el kell fednie a hús szeleteket. Majd fedjük le, és tegyük hűtőbe egy fél napra. (minimum 2 órát kell, hogy pácolódjon, de a legjobb az egynapos.)
Gombapörkölthöz
- A hagymát aprítsuk, és zsíron dinszteljük. Alacsony lángon hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a bort, a vizet, a sót, és fedő alatt főzzük néhány percig. Majd tegyük bele a felaprított gombát, adjuk hozzá a borsot, a leveskockát, petrezselymet. Főzzük kb. 8 percig. Majd adjuk hozzá a tejszínt.
- A saját levéből szedjünk le egy kis tálkába, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre, és óvatosan öntsük bele a pörköltbe.
- Kavargassuk néhány percig.
A nagy fej gombák párolásához
- Egy lábosba öntjük a vizet, olajat, bort, sót, és a gombafejeket fedő alatt pároljuk kb. 6-7 percig.
A hús sütéséhez
- Egy serpenyőbe tesszük a zsírt és a zúzott fokhagymát, a csipet sót.
- A húsokat pirítjuk, míg szép kérge lesz.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1368
- Feltöltés dátuma: 2016. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Onnan pattant ki a fejemből ez a recept, hogy néztem egy filmet. Egy férfiról szólt aki 2 Michelin-csillaggal rendelkezett. A filmben olyan szenvedélyt éreztem az ételek elkészítésének bemutatása közben, hogy elkezdtem gondolkozni egy egyedi és kulináris élményt nyújtó recepten. Majd másnap reggel a fejemben elkezdtem megkomponálni az alapanyagokat, hogy kiegészítsék majd egymást. Főzés közben mindent lemértem. Az eredmény nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek, aki leakarja nyűgözni vendégeit. :)